Marco Braam is geboren te Hoorn in 1971. In 1995 ronde hij zijn studie Elektrotechniek aan de T.U. Twente af en deed twee jaar promotie onderzoek aan de T.U. Delft. Van 1997 tot 2001 werkte hij als programmeur en deed tegelijkertijd de opleiding Piano-Jazz aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag die hij september 2001 heeft afgerond.
Sindsdien is Marco actief als muzikaal leider, componist, arrangeur en pianist. Hij heeft o.a. gewerkt voor de musicals Mamma Mia, On Your Feet, De Bodyguard, Grease, Robert Long, Shrek, Cyrano, werkte mee aan het toneelstuk De Gelukkige Huisvrouw, componeerde voor de comedies van Jon van Eerd. Hij arrangeerde voor o.a. Bridges of Madison County, Was Getekend Annie M.G. Schmidt, My Fair Lady, Dreamgirls, Grease (Brussel), Shrek, Spamalot en Assepoester (Belgiƫ). Deze laatste show is ook geproduceerd in Singapore. Hij werd drie keer genomineerd voor een Kraaijkamp Musical Award voor zijn arrangementen. Ook werkte hij mee aan de opnames van de CD van Daddy Cool, Legally Blonde, The Sound Of Music, Footloose, De Kleuren van Purper Sinds 1980 en maakte hij de orkestbanden voor
My Fair Lady, Snow White en de 7 Breakers, Jeroen Bosch, Annie, Spamalot, Dr. Doolittle, Tika Is Jarig en Circus Anton Pieck. Deze laatste show was genomineerd voor een Big E Award voor beste parkshow. Daarnaast was Marco 10 jaar muzikaal leider van Purper. Hij heeft Gershwin's Rhapsody in Blue uitgevoerd en speelde in de kleine zaal van het Concertgebouw. In Dorus speelde hij de rol van Cor Steyn.
Dit seizoen is Marco Musical Director voor Mamma Mia en is hij te horen in Bridges of Madison County en La Cage aux Folles (Antwerpen).